Vrijwilliger Hospice – gastheer/-vrouw

Rumah Kita

Voor het nieuw te starten Hospice zijn wij op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met gasten die bij een Hospice verblijven. Als vrijwilliger biedt u ondersteuning en een luisterend oor voor onze gasten, en helpt u mee om hen een goede laatste te tijd te geven.

Je helpt met allerlei soorten werkzaamheden zoals koffie schenken, zorg rondom de maaltijd, maar
je bent vooral een luisterend oor. Je bent onderdeel van een vast team aan medewerkers en vrijwilligers.
Er is ruimte voor scholing en begeleiding in dit vrijwilligerswerk.

Extra informatie
De vraag naar hospices neemt toe, ook vanwege de toenemende vergrijzing. Soms verwelkomden we in Bemmel (locatie van Zinzia Zorggroep) ook mensen uit Ede of Wageningen. Zo is het idee ontstaan om ook een hospice te openen bij Rumah Kita in Wageningen.

In eerste instantie zal er plaats zijn voor zes gasten, met een mogelijkheid voor uitbreiding.

Het hospice is bedoeld voor iedereen in de laatste drie maanden van zijn leven, niet alleen ouderen. Voor opname in het hospice bij Rumah Kita hoef je niet van Indisch-Molukse afkomst te zijn. Het wordt een hospice voor mensen met verschillende culturele achtergronden. De wens is om het hospice te openen tussen half september en half oktober van dit jaar.

Interesse?
Wilt u meer informatie of u aanmelden als vrijwilliger? Neem dan vrijblijvend contact op met vrijwilligerscoördinator Wilma Pol, 06-82076616 – wilma.pol@zinzia.nl.

 

Geplaatst door:

Naam:
Wilma Pol
Emailadres:
wenszoektjouRK@zinzia.nl

Heb jij dezelfde interesse?

Meld hier je talent aan!